Artic - Blue | Omega - producten | De Nederlandse Omega-3 specialist met principes!

De Nederlandse Omega-3 specialist met principes!

Zie hieronder het korte filmpje van deze gezonde producten. 

https://www.youtube.com/watch?v=tqC3OVatp_o

Artic - Blue | Omega- producten.

De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.

Informatie over onze Pure Arctische MSC Visolie

Wilde vette vis, zoals haring, sardientjes of makreel, is een hele goede bron van waardevolle onverzadigde vetzuren Omega-3 EPA en DHA én van vitamine D. Magere vis daarentegen (kibbeling, vissticks, tilapia en pangasius) bevat deze belangrijke voedingsstoffen nauwelijks. Pure Arctische MSC Visolie met vitamine D is er voor iedereen die moeite heeft met vette vis.

De dagdosering (5 ml) (één dessert- of koffielepel) Pure Arctische Visolie bevat de Omega-3 vetten van (omgerekend) ruim een halve haring. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid EPA en DHA goed is voor het hart**, goed is voor je gezichtsvermogen* (helpt om scherp te blijven zien) en goed is voor je hersenfunctie*. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA* of 250 mg EPA/DHA**. Dit zijn wettelijk goedgekeurde gezondheidsclaims. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA; het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen (zoals calcium dat is voor de botten).

De vitamine D in de visolie is belangrijk voor het behoud van sterke botten en sterke tanden. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behoud van sterke spieren.

Het is wetenschappelijk bewezen dat EPA en DHA ook goed zijn voor de bloeddruk* en de triglyceriden** (bloedvetten) spiegel. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3000* mg en 2000** mg EPA/DHA.
De dagelijkse inname van EPA en DHA mag niet meer dan 5000 mg bedragen.

Klik even op deze link en je weet alles :) https://www.arctic-blue.com/?ref=AllesisLiefde

 

Waarom is het nemen van een omega-3 supplement nuttig?

Omega-3 vetten behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat, net als bij de meeste vitaminen, je ze via de voeding moet binnenkrijgen. Omdat veel mensen niet van de echte vette vis houden (haring, makreel, sardientjes), is een Omega-3 supplement zoals visolie of algenolie handig.

 

Wat zegt de wetenschap over omega-3?

De Omega-3 vetzuren behoren tot de voedingsstoffen die het best zijn onderzocht. Duizenden studies zijn er gedaan naar het belang van deze goede vetten voor onze gezondheid. Vandaar dat de Europese overheid ook officiële gezondheidsclaims heeft opgesteld, die het effect verwoorden van de Omega-3 vetten op het lichaam.

De versheid van deze olie en het hoge gehalte aan EPA en DHA zijn de redenen waarom de Pure Arctische Visolie zeer geschikt is om de Omega-3 Index te verhogen en een verstoorde Omega-6/Omega-3 vetzuurbalans te verbeteren.

 

Hoe gebruik je het?

Ideaal is om de olie te gebruiken met andere vetten in een maaltijd. Bijv. geroerd in kwark bij het ontbijt. Zo puur van de lepel kan ook wanneer je gegeten hebt.

 

Wat zijn de ingrediënten?

Kabeljauwolie (vis), natuurlijk sinaasappel aroma, vitamine D (cholecalciferol), natuurlijk rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat).

Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren.

Het sinaasappel aroma komt dus uit echte sinaasappels. Het rozemarijn extract uit echte rozemarijn blaadjes.

De olie is vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur- of zoetstoffen.

 

Wat is de dosering?

Aanbevolen gebruik per dag (maatlepel zit in het doosje):

  • Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 1 dessert (koffie) lepel (5 ml) per dag.
  • Kinderen vanaf 1 tot 3 jaar: ½ dessert (koffie) lepel (2,5 ml) per dag.

Bij een grotere behoefte, is het voor volwassenen veilig, om een dubbele dosering per dag te nemen.

Wat is de samenstelling per dosering?

Per dosering:

Visolie: 4650 mg
.....Verz. vetzuren: 674 mg
.....Enkv onverz. vetz: 2186 mg
.....Meerv. onverz. vetz: 1511 mg
..........Omega-3: 1020 mg
...............waarvan DHA: 480 mg
...............waarvan EPA: 340 mg
Vitamine D: 10 mcg (200%)

 

Bevat dit product allergenen?

Ja, dit product bevat VIS.

 

Hoe bewaar je dit supplement het beste?

Ongeopend kan de fles bij kamertemperatuur en in het donker bewaard worden. Geopend dient de fles in de koelkast bewaard te worden.


 

Arctische wateren

Thomas 'onze' visser

Thomas vist op kabeljauw en zorgt voor ons filetje. Door efficiënte verwerking wordt van de filet-snijresten van 1 verse kabeljauw maar liefst 1 fles visolie (of 250 capsules) gemaakt.

Dit gebeurt lokaal, binnen 1 dag, direct bij de bron in Noord-Noorwegen, zelfs binnen de Poolcirkel. Omdat de olie buitengewoon vers is, zal deze dan ook nooit opbreken / oprispen.

Beide foto's zijn van 'onze' Thomas. Het is zijn boot waarmee hij langs de kust vist en een groot gedeelte van het jaar uitkijkt op besneeuwde bergen. Thomas is vierde generatie visser. Hij vertelde laatst dat hij weer vader is geworden.

Verstandig omgaan met de zee en de visstand, zijn broodwinning, zal ook bij zijn kinderen (naast regelmatig wat visolie) er met de paplepel in worden gegoten!

Arctic Blue is de Nieuwe Generatie Omega-3.

Met Arctic Blue visolie heb je de garantie dat deze alleen van filet-snijresten wordt gemaakt. Hiervoor hoeft geen vis extra te worden gevangen!

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

Lees  hieonder meer over onze 'Schoon' methode

Zuivere visolie Arctic Blue

Arctic Blue gebruikt geen plastic flessen voor de vloeibare visolie, maar alleen glazen flessen. Wij zijn er dus zeker van dat er geen hormoon-verstorende stoffen vanuit het plastic naar de visolie kunnen migreren.

Pure Arctische MSC Visolie wordt volgens GMP geproduceerd wordt. Good Manufacturing Practice is het strengste kwaliteitsborgingssysteem voor voedingssupplementen dat er bestaat. Er wordt verplicht vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Grondstoffen worden gecontroleerd en er wordt een bereidingsprotocol bijgehouden. Zo kan alles altijd achteraf achterhaald worden, in geval van een theoretische afwijking.

Pure Arctische MSC Visolie vertoont geen opspoorbaar cadmium tijdens tests tot 50 ppb (parts per billion) en geen opspoorbaar kwik tijdens tests tot 10 ppb. Dit ligt maar liefst 10 x onder de Noorse medische standaard en Europese Pharmacopee (handboek), waar we als fabrikant wettelijk aan moeten voldoen.

Pure Arctische MSC Visolie wordt ook regelmatig getest tot 0,5 ppt zonder dat dioxinen of furanen werden gedetecteerd. De Noorse medische standaard en Europese Pharmacopee limieten bedragen hiervoor 2 ppt (parts per trillion). Natuurlijk gebeuren deze analyses in gerenommeerde internationale laboratoria die dezelfde testmethodologie met toxiciteitsequivalentie gebruiken zoals vastgelegd als door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Pure Arctische MSC Visolie vertoont geen opspoorbare PCB’s tijdens tests tot 0,5 ppt. De Noorse medische standaardlimiet voor PCB’s bedraagt 3 ppt.

Deze cijfers zijn makkelijker te begrijpen als je weet dat een grote vis als tonijn wettelijk tot 1 mg kwik per kilo vis mag bevatten.

1 mg/kg = 1000 ppb. In Pure Arctische MSC Visolie zit geen opspoorbaar kwik tijdens tests tot 10 ppb en is dus wat betreft dit zware metaal minstens 100 x zuiverder dan tonijn.

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt

 

Klik even op deze link en je weet alles :) https://www.arctic-blue.com/?ref=AllesisLiefde

 

Lees hieronder meer over onze 'Vers' methode

Oxidatie-waarden Arctic Blue

Oxidatie-waarde, ook wel versheid van een olie kun je bepalen door te ruiken of te proeven. Een verse olie zal nooit ‘opboeren’, oprispen met vislucht. Je kunt versheid ook heel precies meten in een laboratorium en vervolgens uitdrukken in een getal. Dit getal heet in ons vak de oxidatie-waarde, soms ook de Totox-waarde genoemd.

Het staat voor Totale Oxidatie-waarde. Onze Noorse partners en wijzelf meten deze regelmatig.

In veel analyses wordt de graad van oxidatie gegeven door alleen de peroxide-waarde. Dit is niet voldoende omdat deze peroxides verder worden omgezet. Wij meten daarom ook een belangrijke tweede indicator van versheid namelijk de anisidine-waarde.

Peroxide-waarden geven de huidige oxidatie terwijl anisidine-waarden de verlopen oxidatie meten. Met beide waarden kan de enige correcte totale oxidatie-waarde bepaald worden, de zogenaamde Totox-waarde. Die wordt als volgt berekend:

Totox-waarde = (2 x peroxide-waarde) + anisidine-waarde.

Dit is dé internationaal erkende manier om de oxidatie-waarde van een olie uit te drukken. Hoe lager deze Totox-waarde, hoe verser de olie. De Europese richtlijn voor de Totox-waarde is 30. Wij vinden die belachelijk hoog en zijn blij dat we op ruim minder dan 1/3 hiervan zitten en dus een buitengewoon veilig en gezond product kunnen garanderen.

De peroxide-waarde van de Pure Arctische MSC Visolie voor capsules is altijd tussen 0 en 0,5 en de anisidine-waarde < 1 of < 2, waarmee de Totox-waarde uitkomt op < 2 of < 3. Het afvullen van een fles of het maken van een capsule verhoogt de Totox-waarde enigszins waardoor deze voor Arctic Blue MSC visolie capsule uitkomt op 4,9.

De uiteindelijk Totox waarde van de Arctic Blue plantaardige algenolie, gemeten in de capsule is 5,2.

Om beschadiging van de gevoelige Omega-3 vetzuren te voorkomen na productie, wordt een uitgekiende combinatie van antioxidanten toegevoegd. Voorbeelden zijn tocoferolrijk extract (bevat verschillende typen vitamine E), rozemarijn extract en ascorbylpalmitaat (dit is vetoplosbare vitamine C).

Een hele lage oxidatie-waarde is niet alleen beter voor je lichaam vergeleken met ranzige olie, maar het zorgt ook dat we geen heftige kunstmatige smaakstoffen hoeven toe te voegen om een hoge oxidatie-waarde of van een oude olie te hoeven maskeren.

De lage Totox-waarde van de visolie zorgt dus ook voor de zachte smaak van de olie waardoor deze gebruikt kan worden in yoghurt, smoothie of shake of zo van de lepel.

Gebruik je een ander merk visolie, dan is het raadzaam te vragen naar de oxidatie-waarde hiervan. Als ze hier geen laboratorium document van kunnen of willen geven, weet je eigenlijk al genoeg… :)

 

Artic - Blue producten : 

Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet de vissige op boeren/nasmaak :)

Ik gebruik verschillende van deze producten Artic- Blue, en ben er enthousiast over, mooie principes ook. Altijd fijn! :)

Klik even op deze link en je weet alles :) https://www.arctic-blue.com/?ref=AllesisLiefde

© 2021 - 2024 Foto Art- By Cick | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel